za zdravlje, a i više

11.04.2006., utorak

Kako tijelo prirodno provodi detoksikaciju


Prva stvar koju morate znati o detoksikaciji je da vaš organizam, u stvari, ima vlasiti cijeloviti detoksikacijski sustav. I mora imati, u suprotnom bi postao zatrovan prirodnim otrovima, kao npr. otpaci iz hrane, mrtve bakterije i debris od milijun novih stanica koje se proizvode svaki dan. Da bi razumijeli kako taj sustav radi, morate razumjeti njegove osnove.



JETRA

Hrana se procesuira u želucu i u malom crijevu. Korisni produkti se apsorbiraju, a ostaci se šalju u detoksikacijski sustav. 75% toga prolazi kroz jetru, gdje štetne toksine, koji nisu topivi u vodi neutraliziraju prirodni enzimi, pa postaju topivi u vodi i šalju se u bubrege ili u crijevo da bi bili izlučeni iz organizma.



MASNE NASLAGE

Ukoliko je jetra zatrpana toksinima, ne može ih procesuirati. Umjesto toga organizam ih gura u masne naslage gdje čine manje štete.



BUBREZI

Bubrezi filtriraju krv otklanjajući suvišnu vodu i u vodi topive toksine koji onda prelaze u urin.



KOŽA

Koža, najveći organ organizma, također ima ulogu u detoksikaciji. Kao i jetra, koža proizvodi enzime koji uništavaju toksine. Šalju se u krvotok i izlučuju se u obliku urina ili znoja. Toksini se iz krvotoka izlučuju i znojenjem.







LIMFNI SUSTAV

Limfni sustav je važan u detoksikaciji zato što iz organizma otklanja štetne ostatke; također je bitan dio imunološkog sustava.



CRIJEVA

Štetni sastojci iz želuca filtiriraju se i šalju u jetru da bi se procesuirali. Glavna uloga crijeva je izlučivanje procesuiranih toksina u obliku fecesa. Ukoliko su crijeva lijena, feces se zadržava i toksini se mogu reabsorbirati u krvotok.




- 13:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< travanj, 2006  
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi