za zdravlje, a i više

13.04.2006., četvrtak

Kada se u organizmu nakupe toksini

Kada prirodni detoksikacijski sustav organizma radi dobro, funkcionira u punoj snazi. No, ukoliko jedan dio sustava otkaže, toksini neće biti uništeni i počet će se nakupljati u organizmu. Npr. najjednostavniji (i vjerojatno onaj koji se najčešće osjeti) znak je mamurluk. Ukoliko prekoračite količinu alkohola koju organizam odjednom može preraditi, toksini se počinju nakupljati u organizmu i učinkovito truju organizam, uzrokujući mučnine, glavobolju i želučane probleme. Jednom kada organizmu pružimo mogućnost da eliminira alkohol, nabrojeni simptomi će početi nestajati.



Sada zamislite da se to događa duže vrijeme. Ukoliko se toksini učinkovito ne uklone iz organizma, mogu se nakupiti te uzrokovati stres u našem oraganizmu i stvoriti zdravstvene probleme poput manjka energije, slabog imuniteta, problematične kože, celulita, debljine i čak dovesti do nastanka artritisa.

Sve to detoksikacija pokušava riješiti. Teorija kaže da ukoliko odmah ne dođe do nakupljanja toksina u organizmu, ne može nastupiti unutarnje otrovanje. Ukoliko smanjite izlaganje toksinima, pridonijet ćete smanjenju pritiska s prirodnog detoksikacijskog sustava organizma i dozvoliti mu da se riješi tih nakupljenih toksina. To je dobra ideja, ali problem je taj što većina nas ne radi kako treba.





ZAŠTO TRADICIONALNA DETOKSIKACIJA NE USPJEVA



Kada ste posljednji put provodili detoksikaciju, što ste činili? Ukoliko iz svoje prehrane izbacite svu hranu bogatu toksinima, živeći nekoliko dana samo na voću i povrću ili postite pijući samo sokove - radite protivno načinu na koji vaš organizam prirodno provodi detoksikaciju. Također, ukoliko smo na ovakvom postu, metabolizam (brzina kojom organizam radi) se usporava za najmanje 10% i stalno se smanjuje za vrijeme posta. Potrebno je samo dva dana da se to dogodi i da utječe na svaki proces u organizmu, uključujući uklanjanje otpadaka - ovo je jedan proces za koje ćete željeti da je temeljit i učinkovit kako bi očistili toksine iz organizma.

Zato provodeći uobičajeni detoksikacijski program, mogli bi, u stvari, eliminirati toksine u manjem omjeru nego što je uobičajeno. Ovo usporavanje metabolizma putem takve detoksikacije također će smanjiti temeperaturu vašeg organizma i, kao što se događa, reducirati količinu znoja - te tako odsjeći još jedan od glavnih putova detoksikacije vašeg organizma. Da stvari budu gore, ukoliko se odlučite na dijetu sokovima, vaš organizam neće dobiti potrebna vlakna iz zdravog voća i povrća, budući da ćete ga vi pretvoriti u sok. Ovo je glavni problem, budući da prisutnost vlakana stimulira crijeva na rad; ukoliko nema vlakana, moguće je da će se pojaviti konstipacija.



- 12:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< travanj, 2006  
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi